Nu kan jag visa

Detta var det sista bidraget till Sellas tävling om gäst-DT-plats, som inte visats förrän nu. En LO på Moa och hennes farbror Erik i en perfekt fotosituation!

image78

Var på ultraljud idag

Har haft en del blödningar sedan den 8/7 och det har ju gjort att oron gnagt. Fick som tur är tid till ultraljud idag, istället för onsdag nästa vecka, som var inplanerat sedan inskrivningen. Har världens bästa barnmorska!!

Bebisen var det bara bra med. Allt såg normalt ut och den sprattlade på. Moderkakan var det värre med. Den ligger för "exit"!! Fick en ny läkartid till den 16/8 och då får vi se vad han säger. Har också en ficka mellan hinnsäcken och livmodern och där finns tydligen en biplacenta också och det är troligen därifrån det blöder. Men det får vi väl veta vid läkarbesöket. Det känns bra i alla fall att bebisen mår bra och att det inte är någon fara för graviditeten.

Om inte moderkakan flyttar på sig, så blir jag sjukskriven och så blir det planerat snitt i januari. Men det är långt dit!

Här kommer UL-biler på bebisen i alla fall:

image75

Huvudet till höger och buken till vänster

image76

Högerarmen/handen och huvudet lite snett uppifrån.


image77


Huvudet till vänster lite snett framifrån. Man ser ena ögat till höger på huvudet. Tomrummet är fontanellen. Revbenen ser man till höger.

v 16+1

Någon väntar paket på posten!

Jag pysslade ihop 2 halsband igår kväll. Kreativiteten flödade som bara attan. Jag blev riktigt nöjd och det är sååå roligt att testa sig fram, bland olika stilar. Tur att man har Pyssel.net som inspirationskälla!!

image73image74

Presentberget blev stort

Nu har vi avverkat alla paket, fika och gäster. Födelsedagsbarnet har varit hur nöjd som helst. Bilder på paketöppnande, fika och gäster.

image62image63

Dags att blåsa ut ljuset!

image72
image64image65


En jättefin docksäng från farmor och farfar.

image66

En handväska i form av en vattenkanna och en söt liten börs. Designad bil från farbror Erik!
image69

  Röda Converse, också från farbror Erik...såklart!


image70 
Dress från gammelfarmor

image71

Från Catrin, Nora och fotbollstränaren Patrik....ett mål såklart, att använda till fotbollen!!! Toppen!


STORT
tack till alla goa gäster. Det är alltid lika trevligt!
KRAM

Ballonger måste upp...å som kom posten

Ballonger måste man ju ha på en födelsedag. Moa skulle hjälpa till att blåsa upp, men det var ju sååå svårt!

image55


Å sedan kom posten....kuvert från mormor och morfar med ett spelade kort och pengar till spargrisen. Så här glad blev Moa över kortet och sedan var det fokus på sparbössan!

image56
image58

En jättefin bok fick Moa av familjen Norberg! Kul att hon hette Ingrid, för det gör ju Moa också!!

image59


Å sedan öppnades paketet från moster Anette....HUR UNDERBART SOM HELST!!!

image60


Hon har broderat ett av mina absoluta favoritbilder på mig och Moa från sommaren 2005. Moa somnade i min famn ute en varm sommardag. Denna otroligt fina present knäckte mig helt....tårarna bara sprutade...då kan man se så här rödgråten ut.....

image61

Moa 3 år idag!

Nu är vår lilla (läs stora) tös 3 år! Tiden rusar så fort att man inte riktigt hinner med. I morse vaknade hon som vanligt i vår säng och var hur glad som helst. Hon kom efter en stund på att det var hennes 3-års dag.

- Moa fyller 3 år idag! säger hon glatt.

Sedan var det dags att få dagens första presenter. Medans hon började öppna, så skulle vi sjunga "Ja, må hon leva..." Då börjar hon gråta....oops....vi fick sluta. Sångrösten var nog inte riktigt vad vi hoppats på. När hon lugnat ner sig, så fortsatte paketöppnandet. Fatsnade lite i snörena, men annars gick det bara bra och GLAD blev hon. Det var paketen med den lilla Pippi-väskan, Jordgubbs-Lisa CD-boken och den lilla dockan.

image52image53image54

Firandet har börjat

Idag fick vi besök av min kompis Anna och grannen Misa med hennes dotter Annie. De kom för att uppvakta Moa, så här dagen innan 3-års dagen. Av Annie fick Moa ett jättefint memory, som vi testat. Det gick väl sådär, men med lite träning så förstår hon nog snart hur man gör. Av Anna fick Moa ett sött litet får, en god hallonmuffin och ett magnetpussel med Pippi på. Det sistnämnda är JÄTTEROLIGT! Hon har hunnit med några svängar på kylskåpet och det är självklart dokumenterat! ;-)

Tack så mycket för besöket och de fina presenterna!


image48image49image50image51

Ett till av alstren till Stellas tävling

image47

Nya alster

Stellas.se har några roliga tävlingar ute nu och till dessa har jag skapat 4 bidrag!!

Här kommer 2 av de
(De andra var inte uppladdade än hos Stellas) resten kommer senare:


image45

image46


Tapetval

Fortsätter lite på hustemat. Hela nedervåningen kommer att målas i en cappuccino-färgad färg. Sedan kommer det att målas en eller ett par fondväggar, men även tapetseras. Efter att ha surfat runt på nätet, så snubblade jag över en tapet som jag verkligen gillade. Det bästa är att den finns i de tre färger som jag kommer att ha som kombinatione nere; brunt, beige och turkos. Den heter Ornament och kommer från Boråstapeter.

image41

image42


Gillar att det är stora mönster, men att de är gjorda ton-i-to. Då blir de inte så överväldigande. Ska låna hem tapetprover för att se hur de ser ut i verkilgheten innan jag bestämmer mig, men de känns verkligen kanon!!


Återkommer med mer husbilder när renoveringen satt igång!

Husaffärerna går framåt

I torsdags hade vi äntligen en prisdiskussion med vår hussäljare och det gick sååå bra. Vi fick ner huset så mycket som vi kände var rimligt, eftersom det ska göras lite renoveringar. Det bästa av allt är att vår säljare är trevlig och otroligt hjälpsam. Vi har ju inga kontakter på hantverkarsidan i stan, men det har han. Det är bara så omtänksamt att han hjälpt oss med det.

Nu väntar några veckors väntan med lite invändig målning iofs, innan vi kan flytta in. Vi skulle ha fått flytta redan till veckan om vi velat, men vi känner att vardagsrum och sovrum ska målas och tapetseras först innan alla möbler ställs in. Lite tålamod är på sin plats och som min käre far skulle säga: Det är bara karaktärsdanande! ;-)

Så här ser det ut i alla fall


image37

Trädgård
image38

image40

Nästan viktigast av allt...min blivande scraphörna! ;-)
image39

Jag lyckades!

Helt otroligt att jag lyckades fixa till min blogg alldeles själv!! Fick några småhintar från Liza på Pyssel.net, men annars har jag testat mig fram helt enkelt! Ganska så snyggt...om jag får säga det själv! ;-)

KRAM

Kan inte låta bli

Idag blev det tre presenter till, till Moa. Vi var på Coop igår och då fick hon peka på sånt som hon ville ha och idag var jag dit och köpte det! Men nu är det bra!! Här kommer en suddig bild:

image32
En liten docka, en cd med tillhörande bok med "Jordgubbs-Lisa" och en liten Pippi-väska


ÄLSKAR PAKET!!!!

BLÅBÄRSKAKA

Efter önskemål från Zarah, kommer här receptet.

BLÅBÄRSKAKA
Ugn 175 grader i ca 45 minuter                                                    

200g smör
2 dl strösocke1 tsk vaniljsocker                                                                            
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver
6 dl blåbär (tinade)

Gör så här:
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägget och vispa lätt. Blanda sedan ner de torra ingredienserna.
Tryck ut degen i två runda 1-liters formar (finns bra i aluminium).
Fördela sedan bären jämnt mellan de två kakorna. Grädda!
(Vill man kan man ju såklart byta ut blåbären mot t.ex. hjortron, hallon eller björnbär.)

Till är det gott att servera kanelkryddad vaniljvisp. När du vispar, så tillsätter du kanel efter smak. MUMS!!

Ett annat tips är att du kan förbereda degen i formarna på morgonen, eller kvällen innan du ska ha gäster. Ställ de sedan i kylen med gladpack över, så behöver du bara ta ut de och fylla med bären en stund innan gästerna kommer och så in i ugnen!

Min dag 070721

Jaha, så har jag nu testat att dokumentera min dag i bilder. Det gick sådär. Det var enkelt fram till lunchtid uingefär, sedan blev det lite mindre. Men såhär har min dag sett ut i alla fall:

Gravid som man är så vaknar man tidigt av att blåsan håller på att spricka....



Sedan somnade jag om ganska så fort och vaknade



av att

image13

var hungrig!

Jag var inte så pigg, eftersom vi satt uppe LÄNGE och tittade på film, kvällen före. Då kan man se ut såhär....



Efter lite mer tid, så orkade vi oss upp ur sängen och gick ner för att äta frukost, som bestod av:

image16

Medan teet fick stå och dra gick jag ut till

  och hämtade . Det regnade och såg ut såhär:

image30


Efter frukosten, som blev mer än en macka och två Mitt-val-kvinna-tabletter, så var det dags för

image20

Sedan duschade jag, klädde på mig, fixade håret...lite smink, klädde på Moa....ja de vanliga rutinerna. Där tog dokumentationen slut under några timmar. Vi hann med att handla mat, äta lunch, prata i telefon.....å sedan var det dags att förbereda inför kvällens middagsgäster....

image21

På menyn stod "Kreolskans kryddiga gryta" (fläskfilé, paprika, oliver, kabanosser mm). Kunde ju inte laga mat utan lite godis, som var köpt till kvällen. Det är alltid trevligt om bordet ser fint dukat ut, när gästerna kommer....

image24

Till efterrätt skulle bjudas

image26 
Blåbärskaka med kanelkryddad vaniljvisp


När alla dessa förberedelser var klara, så hann jag med att kolla lite på Pyssel.net och andra sidor och SOVA!!! Graviditeter är inte alltid enkla....såååå trött man kan bli, utan förvarning!!



Sedan tar dokumentationen slut igen. Gästerna kommer, vi äter, pratar och servar våra barn. Maten och efterrätten gick hem och som kock, känner man sig mycket nöjd! Alltid trevligt att ha gäster hemma på middag!!

Kvällen avslutades med

                        och                    The scorpion king


Nu är klockan 23.07 och jag är TRÖTT!!!! Tänderna har mer plack än vad jag står ut med, så en date med tandborsten och sedan kudden, känns väldigt rätt just nu!!

Tack för att du orkade läsa/titta ända hit.
Godnatt och kram på dig!
/Anneli



Presenterna till min dotters 3- års dag

Hej!
Helgen i Borås blev lite kortare än planerat, men det är OK. Jag hann med att umgås och mysa med familjen och det är huvudsaken. Det jag också hann med var att handla färdigt presenterna till min dotters 3-års dag!

Jag hade redan handlat kläder tidigare i sommar på Cubus sommarrea. Nu var det leksakerna som fattades. Vi har inte köpt så mycket till Moa hittills, eftersom hon inte varit så stor. Men tiden går och nu vill vi skämma bort henne lite i alla fall. Men jag har försökt att tänka lite praktiskt också. Sedan var en annan tanke att köpa sånt som hon kan koppla ihop med sina favoritfilmer. Den enda jag inte hittade (konstigt nog) var Jordgubbs Lisa, annars är jag nöjd!

Här kommer bilder på det hon får av mamma och pappa, innan jag slog in de tidigare ikväll.


image7

Kastruller, teservice och hamburgerset till hennes kök.


image8


Fifi-docka, Nicke Nyfiken; flaska och matlåda, barnsaxar och en egen bläckpenna



image9

My little Pony, Nalle Puh och Nalle Puh-flaska


image10

Å så kläderna då...hon älskar luvjackor!!



Hoppas nu att lillgumman blir glad!

Mot Borås

Idag ska vi åka upp till Borås och hälsa på svärföräldrarna, som precis kommit hem från Storbritannien. De har varit borta i 3 veckor. Vi har inte träffat de på 5 (?) veckor, så vi saknar de!

Ska försöka komma ihåg dokumentationsdagen på lördag, så att jag kan lägga ut en massa roliga bilder här på söndagkväll! Ska bli spännande att testa att dokumentera sin dag i bilder!

Sedan vill jag passa på att tacka alla underbara människor som lämnat kommentarer. Ni är för UNDERBARA!!!!! Det värmer långt in i själen! Puss på er!

HA EN UNDERBART HELG!!

/Anneli

Love Elsie - tävling hos Magdas

Här är mitt bidrag till tävlingen hos Magdas. Det var riktigt roligt att testa denna stilen....har varit nyfiken ett tag nu. Försökte att bibehålla några av mina "trademarks", sånt som jag oftast har på mina LOer. Blev riktigt nöjd faktiskt!

image6

Vinsten i Pyssel.net-tävlingen

Är hon inte underbar, Vixxxan....vinsten kommer blixtsnabbt och vilka saker sen!!!!! KANONFINA!!!!! TACK SÅ MYCKET!!!!!!!

Tre band, rub-ons från Heidi Grace, brads från SEI, knappar från AC, jumbo brads från MM, blommor och chip chatter tall från Pressed petals.

image5



Mitt första egentillverkade halsband

Blev inte helt nöjd med modellen. Kan i stort sett bara vira ett varv runt halsen och sedan ha de två ändarna hängande. Men nöjd med själva looken!! Döm själv!


Har använt: kopparfärgad wire, klämpärlor och mellandelar, sötisar, snäckskalpärlor och glaspärlor. (Tror att jag fick infon rätt nu....ni pärlande proffs får väl rätt mig om jag har fel!!)


image4

BUSFABRIKEN

Idag var jag och min kära familj till Busfabriken i Halmstad. Det var varmt, massor av ungar, högljutt som attan.....MEN Moa stortrivdes!!!!! Det är ju ändå huvudsaken, eftersom vi åkte dit för hennes skull!!!

Men lite läskigt att hålla stenkoll...hon försvinner ju jättefort på ett sånt ställe!!!! Vi skrev ner mobilnummer på handleden...UTIFALL!!



Här skuttar hon i den lilla hoppborgen!

image3

Så GLAD!!

Jag kan inte fatta det...jag vann skisstävlingen på Pyssel.net med min LO Båtfärd. Det känns så otroligt smickrande och jag blir såååå GLAD!!

Det är ju aldrig lätt att vinna i tävlingar, så de få gånger det händer blir man ju extra glad!

Ser redan fram emot nästa!!

Ett av mina senaste alster

Detta är en LO om en båtfärd som min familj gjorde utan mig den 30 juni. Jag grät inga floder över det, eftersom jag var i Umeå på scrapträff och hade SKITROLIGT!!!!


image2

Dags att försöka Blogga

Jaha, så ska jag nu ge mig på att försöka hålla igång min egen blogg. Jag har ingen aning om hur det kommer att gå, men det är värt ett försök i alla fall. Uppbyggnaden lär ju ta sin lilla tid!!

Välkommen till min nya blogg!

En blogg om mitt scrappande!

RSS 2.0