Hög på färgångorna

Badrumsrenoveringen går framåt. Efter fenomenal barnpassningshjälp igår, så satte jag väven i badrummet och idag har jag målat första varvet. Andra ska göras senare ikväll. Allt enligt tidsplanen! Det är så skönt när det går så bra och krånglar lite. Men imorgon ska jag kakla för första gången, så jag hoppas att det går bra. Ska läsa på lite extra och dessutom tänkte jag maskera upp en ruta lika stor som duschväggen i hallen och lägga ut mitt mönster där innan för att se till så att det blir bra och som jag tänkt mig. Känns spännande!

I morgon kommer mamma och pappa ner och det ska bli så trevligt att få träffas och visa de vårt nya hus!! LÄNGTAR! Moa längtar efter att få klättra på morfar....han är ju den perfekta lekkamraten!

Var på glukosbelastning nummer två idag och även den var OK. Ingen varning för graviditetsdiabetes, vilket känns skönt!

Snart middag!

Moas rum i stort sett färdigt

YES! Äntligen är Moas rum klart...ja nästan i alla fall. Jag piffar lite nu och lite då och det som saknas är lite småpill bara, å så listerna på kortsidorna. Jag måste bara få säga det....JAG BLEV SÅ NÖJD! Jag har gjort allt själv denna gången, från spackling, till slipning (som Andreas gjort innan) till att måla lister, väggar och tak. Å så slutligen tapetserat och INRETT så klart!

Färgschemat går som synes i rosa, grönt och vitt. Ville ha mycket färg, utan att bli alldeles för vild. Ville att det skulle passa två små barn, men ändå vara lite "vuxet". Har haft sån tur som hittat de perfekta detaljerna i de färger jag valt. Det mesta från....ja, just det: IKEA! Men så sent som idag, så hittade jag så otroligt fina rosamålade metallhinkar till blomkrukor på Coop. Skulle ha kunnat köpa fler att ha till annat, men jag sansade mig.

Jaha, det var lite om allt....sugen på bilder? Här kommer de:


Ingången till rummet, där jag ställt två "Trofast" förvaring till leksaker. Ovanpå ser ni krukorna med blommorna i som ska stå på fönsterbrädorna när de väl kommer upp. Takkrona från IKEA.
image164


Sänghörnan med byrå, lampa och säng från IKEA. Allt utom sängen nytt.
image165

Hörnan vid fönstret, som ska bli en myshörna. Ja, jag har lagt upp gardinerna nu!
image166

Mitt i rummet, framför fönstren, står Moas kök och lilla möbel. Jag har bestämt mig för att måla om bordet och stolarna till vitt och dekormåla bordet igen i rosa och grönt istället. Men det får bli en senare fråga!
image167


Samma plats, fast sett mot den gröna delen av rummet, där spjälsäng och skötbord ska stå. Bilder på det kommer senare! 
image168


Hoppas att jag inspirerat någon i alla fall att prova själv eller sno någon idé! Lämna gärna avtryck!
KRAM

Missuppfattat mitt nya uppdrag

Jag hade missuppfattat mitt nya uppdrag hos Svensk Scrapbooking. Jag trodde ju att jag sökte till ett DT, men det var ju till själva Teamet, som sköter om forumet. Det var väl inte så konstigt iofs, för beskrivningen lät som en DT-efterlysning och jag var på jakt efter att få söka, så jag kanske förblindades lite också!

MEN det kan ju bli hur bra som helst ändå...måste ju bara ställa om tanken lite. Sedan kan man ju alltid hoppas på att det blir utmaningar till oss som vill i framtiden. Så ni som letar efter mina "DT"- alster där får nog vänta...

Händelserik helg

Ja denna helgen har det hänt lite i alla fall. Om jag börjar med dagen idag, så har den varit sådär. Natten var jobbig eftesom Moa var orolig och inte mådde så bra. Vi var övertygade om att hon skulle kräkas, men det blev som tur var inget. Men vi sov lite sisådär. Hon sov hos Andreas fram till halv sju och sedan kom hon över till min sida och somnade om. Vi sov till 10!! Men så var hon uppe till halv tio igår kväll också!

Efter dagens frukost, så blev jag lite hängig och sedan drabbades jag av en magkatarrsattack igen. Det var ju i februari/mars det hände senast. Som tur var denna gången, så hade jag ju brustabletter hemma. Jag tog en sån och medans Andreas pratade med larmcentralen, så gick det över. Så nu hoppas jag att det dröjer tills nästa gång!!

Igår målade jag första varvet på Moas väggar, listerna, fodren och taket. Idag ska jag gå på det andra varvet, för att förhoppningsvis kunna tapetsera senare idag! Så skönt att det går framåt där. I morgon ska det var helt klart med möbler, gardiner och ORDNING!!

Veckan som kommer blir i badrummets tecken. Det ska bli intressant att se hur det går, med tanke på att Andreas har möten i stort sett varje kväll....men det måste vara klart tills tisdag v.44 för då kommer mamma och pappa. Men det ska väl gå på något mirakulöst sätt, bara graviditeten inte sätter stopp för min framfart!

NU kan jag berätta var

Det är hos SVENSK SCRAPBOOKING som jag blivit DT!!!!

REVOLUTION

Jepp idag hittade den hem till mig...den nya Revolution table top aka Revan. Den är sååååå fin!!! Nu fattas bara några dies till den också!! Men det får jag väl ta pö om pö! För er som inte håller på med scrapping, men som besöker min blogg...mamma, svärmor m.fl. Så här ser den ut:

image161

Lådan som den bor i!

image162

Å så Revan itself!


Jag beställde ju från Stells, eftersom hon hade sånt kanonerbjudande just nu. Handlade man för över 1000 kr, så skickade hon med extra saker för 40% av värdet. Detta fick jag:

image163

Chipboard, cardstock stickers, band, bling, blommor å lite till. Kanonsaker!!!

SÅ ROLIGT MED SÅN HÄR POST!!!!!

Sjukskriven året ut

En uppdatering kring graviditeten. Var till läkaren idag och fick förlängd sjukskrivning...året ut! Känns bra att kunna släppa det nu och bara ta det lugnt, trots att inte ens det hjälper mot foglossning och sammandragningar, men det blir i alla fall bättre än om jag skulle stressa runt på jobbet.

Jag har blivit DT

Jag törs inte ropa ut vart än, eftersom jag inte kollat med det övriga teamet, men att jag fått en plats i ett Design team kan jag i alla fall avslöja!!!! JIIIIPPPPPPPIIIEEEEEE!!!!!!!! Såååå lycklig!!!!!

Moa spelar munspel

I helgen var vi i Borås och hälsade på hos svärföräldrarna. Alltid lika trevligt! Farfar Christer, som för övrigt skulle bort på lördag, bestämde sig för att på fredag kväll plocka fram ett munspel till Moa. Jag tror att det var noga uträknat av honom att hon skulle älska det...för det GJORDE hon. SOM hon spelade i stort sett hela lördagen!! Hon var väldigt duktig på att hitta de där riktigt höga tonerna, som riktigt skär i öronen!!! Detta gjorde hon samtidigt som hon körde bil och var iförd farmors stråhatt. Så charmig så!!!!

image157


    
SÖTIS!!!

Taggad

Evelina har taggat mig i helgen! Jag ska berätta om sju av mina hemligheter....men först:


Reglerna:
¤ Länka till den som har taggat dig!
¤ Berätta 7 personliga sanningar om dig!
¤ Tagga 7 nya personer i slutet av ditt inlägg!
¤ Skriv ett meddelande i de 7 personernas blogg så att de uppmärksammar att de blivit taggade

Mina "hemligheter"....vet eg. inte om jag har några seriösa, men gör ett försök:

1. Jag har 4 tattueringar och vill ha FLER
2. Jag är fullkomligt galen i godis!
3. Jag krockade med min värdfamiljs bil, när jag var i USA. 
4. Jag har ALDRIG rökt, inte ens provat
5. Jag festade loss lite väl mycket första gången jag träffade min sambos kompisar så jag kräktes och somnade innan 22!!
6. Jag har hånglat med en amerikansk marinkårssoldat (stationerad på USS Enterprise) på Rhodos!
7. Jag är Internetberoende

Jag utmanar följande personer att avslöja sina hemlighter:

Anna

Carina

Camilla

Elina

Elin

Sara

Zarah

En liten smygtitt på badrummet

Ja det går ju framåt i alla fall. Det saknas lite gips och spackling innan jag kan tapetsera, måla och så småningom sätta kakel i duschen.

Så här har det sett ut på vägen med duschhörnan:

image153

Så här såg det ut när den nya Aqaboarden var på väg upp. Golvet var förberett för spackling och golvbrunnen såklart på plats. Hörnan är 100 cm bred och 110 cm djup. Härligt med plats!

image154

Här är duschväggen uppbyggd och golvet spacklat av mattläggaren.

image155

Å igår kom den svarta mattan på plats! SNYGG va!!?

image156

Den motsatta väggen till duschen, där toalett och badrumsskåp med tvättställ ska vara. Ingången är precis till vänster. Förra duschplatsen var vid snedväggen bakom lampan. En aningen opraktiskt!! Vi är såååå nöjda med vår lösning!!

Fortsättning följer!

Blommorna från gårdagens födelsedag

Nu är det dagsljus igen, så jag har kunnat fota mina fina blommor som jag fick igår.

image149

Denna buketten fick jag av mina svärföräldrar; Agneta och Christer

image150

De här fick jag av min sambo och blivande make, Andreas

image151

Dessa kom från mamma och pappa

image152

Å sist men inte minst, min favorit som kom från lillsyrran Anette och hennes Emil. En ROSA bukett, som dessutom är en Rosa Bandet bukett. TOKFIN!!!!


TACK så hemskt mycket till er alla! Födelsedagn blev lite bättre i alla fall. Men små fåglar har ju viskat att det kommer fler överraskningar lite senare.

Å Andreas....JAG ÄLSKAR DIG....trots att du planerade lite för dåligt igår! PUSS!!!!

29 år idag

Jepp idag fyller jag år, men det känns inte så. Sånär som på några telefonsamtal och mail, så har ingen uppvaktat mig. Det kan ju tyckas fånigt att hänga upp sig på sånt vid nästan 30 års ålder, MEN jag gillar att bli uppvaktad på min födelsedag!! Det var samma sak förra året, innan min mysiga svärmor överraskande dök upp med paket och tårta!! Då grät jag floder, eftersom jag blev sååååå GLAD och överraskad!! Men hon lär ju inte dyka upp idag, eftersom vi åker upp dit i morgon.

Det jag har gjort idag är att spackla vidare i Moas rum och rivit mer tapeter där, betsat sänghyllorna och väntat på att mattläggaren skulle bli klar i badrummet. Spännande va!!?

Nyss ringde det iofs från "Tinas blombinderi" och hon skulle komma med blommor i eftermiddag, så då har jag ju lite att se fram emot i alla fall...

Så nu har jag tyckt synd om mig själv färdigt!

KRAM

Lite av varje

Nu har vi börjat med att fräscha upp Moas rum. Spackling och sånt är gjort, så ikväll ska vi/jag måla första lagret med äggskalsvitt på två av väggarna, för att förhopnningsvis kunna tapetsera i nästa vecka. I helgen ska vi ju till Borås och bara njuta!

Vattenledningarna till badrummet uppe är nu bytta och det blev så bra. Sånär som på något enstaka skärsår, pga trångt utrymme, så gick det bra för rörmockaren. Knappt en timmes jobb var det! Så nu kan mattläggarna komma imorgon och förhoppningsvis har de rätt matta med sig! ;-)

Moa vrickade foten, efter att ha snubblat till på de sista trappstegen i söndags. Hon var hemma från dagis på måndagen, men igår kände hon inget längre, så då fick hon gå igen. Det var hon GLAD över! Hon trivs så bra på dagis. Pratar mest om Ida och Sara, men jag vet att hon kommer väldigt bra överrens med Malte också. Tror inte hon vill erkänna det bara...känns som tonårsfasoner ibland! ;-) Hon haltar fortfarande lite sött, men har inte ont...säger hon...och då måste jag ju tro på henne. Kanske lite stel bara.

Livet känns i allmänhet riktigt bra just nu..lite medvind och flyt igen, så det känns ju kanon!

KRAM

Dörrskylt

Det sista jag pysslade ihop innan jag gick och la mig igår var en dörrskylt till Moas rum. Ett stort chipboard-M, som jag dekorerat med bla. en hÄngel-flicka, fler chippisar och en blomma. hÄngeln är färglagd med distresser och sedan har jag lagt på ett lager glossy accent.

Måste jag tillägga att färgerna jag valt är samma som kommer att vara på de två tapetserade fonderna! ;-)

image148

Puzzla med Pippi

Troligen dagens sista LO. Efter en skiss igen och denna gången med foton av Moa när hon puzzlar på kylskåpet.

image147

Jag är GRAVID

Jo det visste väl de flesta...MEN jag har inte känt mig såå gravid på hela tiden, som jag känt mig i helgen. Ryggen värker hela tiden, så jag knaprar Panodil Zap, så mycket jag vågar. Magen är ivägen, så snart orkar jag inte ta på/av mig strumporna själv. Man blir ju så himla anfådd, när lungorna trycks ihop.

Vad gäller ryggen, så har jag upptäckt det att det blir värre när jag tar på mig skor med liten klack....det har jag ju gjort för att gå in skorna till bröllopsdagen, men det kommer att bli plågsamt för ryggen att ha de...MEN ska man vara fin får man lida pin!!

Sammandragningarna känns mer och mer, men de är ju som tur är, inte ihållande och regelbundna. Vill inte föda sååå tidigt!! Men attans vad de kan ta udden av vilken stund som helst.

Nätterna kan man ju tycka ska vara en paus från allt ont, men INTE då!! Nej! Varje vändning i sängen gör ont och jag vaknar. Blåsan kan ju inte hålla mycket alls nu och nattliga turer till toaletten är ju inte ovanliga. Å klarar man sig från det, så håller den ju på att sprängas på morgonen. Sedan har jag så smått börjat drömma mardrömmar om allt och lite till. De flesta handlar om blödningar! Ingen har varit så läskig än att jag vaknat och känt mig förtvivlad (som en gång när jag väntade Moa!!) men det är inte roligt ändå!

Hur som helst så längtar jag massor till januari och ankomsten av den lill*. 13 veckor kvar!!!! *pust* *stonk* *stön*

Dagens första alster till Cropen

En LO utifrån en skiss, med Moa på Borås djurpark i våras. Hon tyckte getterna var mycket spännande och som tur var så var de lugna som filbunkar!!


image146

Mammas hemgjorda memory

En av utmaningarna i helgens crop är att ändra på en plåtburk. Jag hade en liggandes sedan länge och kom på idén att göra en burk till ett hemmagjort memory. Blev inte så tokig...om jag får säga det själv! Spelkorten får bli en senare fråga...

image142

     

Den som spar hon har!

En ny LO till CyberCropen. Denna utmaning gick ut på att man endast fick använda ett papper, inga dekorationer, utan bara pennor, färger och stämplar!. HUR KUL SOM HELST!!!!!

Eftersom jag ÄLSKAR svart/vitt, så fick det bli en sån med lite rosa accenter!

image141

A journey

En alldeles färsk LO som jag gjort till Cropen på Svensk Scrapbooking. Utmaningen var att göra en LO i färgerna orange/brunt/vinrött. Jätterolig utmaning som jag känner mig nöjd med!

image140

Toalettbesök

Det senaste alstret blev en dubbel med foton på ett av Moas toalettbesök. Fösöker att få med vardaglig saker i albumen. Har använt mig av mina ny FINA stämplar från Autumn leaves; "Mindy's flowers". Såååå roliga att jobba med!! Sedan har jag färglagt de med mina shimmer chalks från Pebbles Inc.

image139

Gavlarna och fönstren

Nu har jag fotat våra nya fina gavlar och fönster. Grafitgrå väggar med vinröda foder, å så nya fina energifönster!!

image135

Här är östgaveln, där vårt sovrum är. Som ni ser så är garaget fortfarande gräsligt brunt med lite mossa på, men det ryker till våren!!

image136

Fönstret till matplatsen. Med grafitgrå ram och vädringsspringa längst upp. Dags att göra huset lite friskt och inte så tätt!

image137

Västgaveln där barnrummet är. Fönstren isärflyttade för framtida delning till två rum. SÅ bra det blev!!

image138

Närbild på västgaveln. Uppfräschade vindskivor också!! Ventiler i lite större modell uppsatta här bredvid fönstren. Som sagt en investering i husets hälsa!


Månadens hemlige vän - oktober

Ja vad ska man säga...MHV oktober har fått fnatt!!! Jag kunde knappt tro mina ögon när jag öppnade paketet från Stämpelgården idag.....där i låg CLEARSTAMPS från Autumn leaves...MINA ABSOLUTA FAVVISAR...å så klart några som jag inte har!! Sedan låg där turkosa knppar från Doodlebug (Också en favorit!!) å så slutligen turkosa blommor från Prima, såna fina embossade och prickiga (hade jag inte heller)!!! Det är nästan så att jag gråter av glädje, sååååå GLAD jag blir!! Tack du generösa sötis, som jag nu måste VÄNTA på att få reda på vem du är!!!


image134

FÖRLÅT

Passar på att igen och kanske mer tydligt be min käre blivande make om ursäkt för mitt humör i morse!! Jag älskar dig!!

Det löste sig till slut

Rören till vattnet i badrummet är kapade och fixade (tog mig en sväng till VVS-butiken, som hjälpte mig så fint!!) , så nu kan min käre far fixa med den övriga rördragningen i vecka 44, när han och mamma kommer ner. Det enda han tyckte var synd, var att rörmockaren inte hade tid att löda skarvarna....MEN nu för 10 minuter sedan så knackade mattläggaren på dörren. Då visar det sig att någon beställt FEL matta, så de kan inte lägga mattan idag. För jag vill ju ha min svarta matta och inte en mörkgrå! Så nu kan rörmockaren komma hit ändå och löda!! Tänk vad slumpen kan göra ibland. Känns skitbra med försening för en gångs skull!! Mattan blir lagd i nästa vecka istället!

Tungt idag

Att börja dagen med stress är INTE bra. Upptäckte igår kväll ett problem med badrummet inför dagens mattläggning. MÅSTE få tag i en rörmockare!! Eller....? Ja jag jobbar på att lösa problemet tillsammans med min blivande make, som tyvärr fick ta lite skit från mig i morse. Jag kände bara att jag inte orkar med denna stressen just nu och det tog jag ut på honom som kämpat SÅ HÅRT med badrummet tillsammans med sin kollega. Men det är inte roligt att behöva vara den som ska ta emot kommentarerna från hantverkarna som man är i kontakt med.

Efter någon timma så ringde ändå Andreas hem och kom med ett förslag, som jag ska kolla upp om det kan funka. Måste bara stressa ner först! HÅLL TUMMARNA!!!


Älskade barn

Idag har Moa varit på dagis som vanligt mellan 9 och 14. Inga problem att lämna idag heller. Klockan halv tolv, så ringer Anita från dagis och säger att Moa har varit ledsen och klagat på magont. Hon hade sagt att hon ville gå hem till mamma och gråtit en stund. När Anita ringde hade hon precis lagt sig ner på en madrass för att vila men hon grät inte längre.

Jag undrade om de ätit något och de hade tydligen fått glass...tankarna börjar fara. Moa hade ju faktiskt klagat över magont tidigare. Efter frukost på morgonen och igår kväll efter att vi ätit pannkakor. Kan hon vara laktosintollerant kanske!!?? Magen i övrigt har varit OK på henne en dryg vecka.

Hur som helst, så fick hon vara kvar på dagis, eftersom det blivit bättre. Men att de fick höra av sig om det blev oroligt igen.

Så när jag hämtade Moa så pratade jag med en av hennes andra fröknar; Ingrid. Jag frågade hur det varit och så svarar hon (ungefär så här):

- Ja hon hade ju lite ont i magen ett tag. På en sån tjej som Moa märks sånt så tydligt, eftersom hon är en sån sprudlande glad tjej i vanliga fall. Andra barn kan ju vara lite smågnälliga,  men inte Moa. Å att hon sedan hade gått och lagt sig ner, hörde ju inte heller till vanligheterna.

Som mamma så blir man ju så stolt i såna lägen. Nu har ju vi varit bortskämda med den typen av kommentarer om Moa, men det är alltid lika roligt att höra!! Så skönt att höra att hon är en glädjespridare och att hon har lätt att umgås med alla.

Nu har jag varit på Coop och inhandlat låglaktosfil och laktosfritt smör, som vi ska prova ett tag, så kanske det blir bättre. Annars får vi rådfråga BVC om vad vi ska göra, för ont i magen ska hon inte behöva ha...ÄLSKADE BARN!

image133

Jo en sak till...

Kom på att jag måste visa upp vad jag fick i chokladswappen som jag var med i. Fick ju ett sånt fint paket av LillSmilla!!

image130image131image132

Bebismagen i v.24+3

image129

Bilden tagen den 27/9

Ett halsband också!

Gjorde ett halsband i förra veckan, som jag blev TOKNÖJD med!!!!!

image127image128

Å så några alster

image122

Min första 6x12 LO. ROLIGT format att scrappa i!!!

image123

En till...

image124

Moa i städ-tagen.

image125

Vår lilla busfia!

image126

Å så lite "klipp och klistra".

Ni får ursäkta de halvkassa bilderna, som är tagna nu ikväll. Är ju sååååå sugen på att visa upp lite bilder i bloggen, så jag kompromissar lite med bildkvalitén.


KRAM

Jag är tillbaka!!

ÄNTLIGEN har bredbandet återvänt och det känns ju nästan surrealistiskt!!!! Så nu ska bloggas tills fingrarna blöder!!! ;-)

Men var ska jag börja....jag antar att flera är nyfikna på hur det ser ut här i huset, så vi kan väl börja där. Så gör jag alsterinlägg senare!!

Byggdammet ligger fortfarande tätt, men det sista rycket görs just nu i badrummet. Mattläggarna kommer på torsdag och då måste underarbetet vara klart. Är mest imponerad av Moa som verkar kunna sova sig igenom det mesta!!!

Lite bilder kanske....

SCRAPHÖRNAN
image112

image116

image115


VARDAGSRUMMET
image117 Kvällsbelysningimage118 Läshörnaimage120 Vinkeldelenimage121 
Ny användning för sängborden.


Ja det var en liten försmak av vad som komma skall. Som ni kanske ser på bilderna så saknas det lister fortfarande, men det har helt enkelt inte hunnits med!! Det har väl inte kännts akut heller!!

Om vädret tillåter, så ska jag ta bilder på utsidan i morgon, så ni får se hur fina huset blev!!!!


RSS 2.0