Renoveringen är igång

Nu har vi kört igång på allvar med renoveringen inför inflyttningen i vårt hus! Jag har äntligen fått hjälpa till lite och det känns bra! Jag tar det försiktigt efter många förmaningar och OMTANKE från nära och kära.

Idag slet jag bort den GRÄSLIGA heltäckningsmattan som satt i trappen. 32 år gammal, lime-brun-gul i färgen och sliten och illaluktande!! Sedan har jag/vi skrapat mattrester och jag började slipa trappen med vår nyinköpta Bosch trekantsslip!! ÄLSKAR maskiner! Det gick ganska så bra faktiskt.

Orginaltanken med trappen var att slipa och sedan måla i vaniljvitt (samma som väggarna nere) och en ljusbrun nyans...MEN efter en massa funderande, så har vi kommit fram till att sätta en ny FRÄSCH och brun heltäckningsmatta på stegen och måla resten av trappen och spaljén vaniljvit och räcket i samma kulör som mattan. Tror att det kan bli skitfint faktiskt! Vi kom fram till att vi behöver tiden till det andra, för att inte bli kallade tidsoptimister! Sedan har vi ju ett barn på 3 och ett till på väg, då är en matta mycket trevligare än en hal och målad yta!! Då får mamma säga vad hon vill om heltäckningsmatta i trappen. Hon måste ha väldigt traumatiska minnen från 70-talet och heltäckningsmattan!! ;-) (Puss på dig mamma! Älskar dig ändå!)

Men så här ser det i alla fall ut nu i trappen (klicka på bilderna för att få de förstorade):

       

Sedan har vi rivit tapeter i sovrummet och spacklat lite till. Moa var med idag också, så det var inte så lätt att få det man ville få gjort, gjort!!

 Hallen. Här ska tapeten som målats, bredspacklas över. Det blir nog lättare än att riva ner! Garderoben ska få bli kvitt sina dörrar, få den fina bruna Ornament- tapeten på sidorna och ett draperi för kläderna.

 Matplatsen. En mycket mörk bild, men man kan ändå se den gräsliga orange/brun/gröna tapeten och det mörkgröna golvet. Snart ett minne blott!!!!

 Vardagsrum mot hallen. På den lilla väggen ska vi sätta Ornament (den bruna som finns på bild i bloggen)

 Vinkeldelen av  vardagsrummet. På den inre delen ska den beiga varianten av Ornament sitta och på den yttre, samma bruna som på den lilla väggen.


Fortsättning följer!

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Vad fint det kommer att bli när allt är klart!

2007-08-12 @ 20:17:52
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: svärmor

Jag är så nyfiken!!! Vad ni är duktiga,kommer snart!!! Kram

2007-08-12 @ 20:50:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0