Scrappat i helgen

Här kommer bilderna på det jag skapade under helgen och priserna jag vann.

Minialbum skapat under en workshop med Jenny.Kort till två olika tävlingar. Det vänstra vann jag med genom lottning. Man fick inte använda färgerna rött och grönt. Ja och Jultema då. Det högra skulle göras av craft-papper, ha metalldekos, textstämpel, 3 olika mönstrade papper från olika tillverkare och man skulle göra en egen ram.


Pimpat Post-it-block. Jätteenkelt och roligt! Gjord under en worshop.


En liten ryggsäck i papper. Jätterolig att göra! Kul idé att lägga lite julgodis i t.ex. Även denna en workshop.


LO som jag inte tävlade med, men som gjordes efter BINGO-utmaningen. En bingobricka där man väljer en rad med vad LO´n ska innehålla. Jätteroligt sätt att starta en LO på! Denna hör ihop med nästkommande LO.


Vinnade LO gjord utifrån en underbar skiss!


LO gjord utifrån en lift.


Vinnande LO nr. 2. Denna är också gjord utifrån BINGO-utmaningen. Jag skulle ha med band, rivna kanter, 1 foto och mönstrad bakgrund.


Detaljbild


PRISERNA. Klicka på de små bilderna för större version.

     

Så ni kan ju förstå att helgen var lyckad på alla sätt och vis!
Kram

Happy Scrap

Helgen som var, var jag på en helt UNDERBAR scrapträff på hemmaplan här i Falkenberg. Den var i Brunsons regi och kommer dessutom att vara återkommande! :-)

Allt var väl organiserat och det var flera inspirerande och roliga workshops och tävlingar. Hatten av och massor av beröm till alla som låg bakom detta!

Sedan var ju alla töser bara helt supergoa! Jag som inte kände någon innan kände mig så väl bemött. Sedan är jag ju lite blyg och försiktig i början, men det blir ju lättare och lättare ju fler träffar jag åker på.

Jag fick en hel del pysslat och bilder kommer snart...måste bara fota lite först! Jag vann dessutom 3 tävlingar, en genom lottning och 2 genom röstning av DT. HEDRANDE så det sjunger om det! Glädjen spillde nästan över i tårar! Men vi fick inte gråta, så jag höll tillbaka! ;-) Mer om helgen finns att läsa i Brunsons blogg!

Happy Scrap, I´ll be back!

Jag har en liten hemlighet

Som jag inte kan tala om än, men det är STORT för mig! *Skuttar glatt omkring, som en liten skolflicka* Ni får gärna gissa! ;-)

Somliga dagar...

Idag har det inte varit någon bra dag. Många små saker har bara sköljt över mig idag och fått mig på sämsta tänkbara humör. Ett par saker är lite för personliga att blogga om, men huset är ett stort humörsänkande moment just nu. Det hela kan ju till viss del bero på min långa sjukdomsperiod, som gjort att det mesta av underhållet ligger efter ordentligt. När så många saker hopar sig, så vet man inte vart man ska börja och det blir lätt att man struntar i allt. Så är läget just nu.

Jag gillar att ha det rent och snyggt runt omkring mig, men som vårt hem ser ut nu, så börjar känslan av jag-struntar-i-allt verkligen bli mer och mer frekvent. Det är framför allt bristen på god funktion som är roten till all frustration. Första steget är att ge garaget och förrådet en make over och de funktioner vi saknar. MEN detta kräver medel, medel som inte finns utan ett lån...

Den andra stora vageln i ögat är köket. För varje dag som går, blir det svårare och svårare att hålla rent. ALLT är ingrott i stekos/fett från de år som gått sedan 1975 då huset byggdes. Skåp och lådor går sönder mer och mer. Vi saknar förvaring som underlättar de dagliga stunderna man faktiskt har i köket. Faktumet att vi saknar frys inne börjar också bli riktigt irriterande. Kort och gott....vi ÖNSKAR oss ett NYTT KÖK! Men en köksrenovering skulle innebära en badrumsrenovering också, eftersom vi ska flytta varmvattenberedaren i samma veva. Det i sin tur innebär en ännu större kostnad. Pengar som inte kommer att finnas på MÅNGA, MÅNGA år............inte konstigt att det känns hopplöst.

Trädgården är en tredje stor sak som irriterar. Ingen av oss har ett brinnande intresse att sköta, men vi vill ha en fin trädgård med rabatter, snygga häckar och vältrimmade gräsmattor. Inte lätt att åstadkomma när grunden är fel från första början. Tiden är en annan sak som det tycks råda brist på hela tiden. Vad göra!?!? Asfalt?

Den här typen av tankar gör ju att jag börjar fundera på hur jag ska ta mig ur den DJUPA svacka som jag hamnat i ännu en gång. Drastic times call for drastic measures...det är känslan jag får!

Over and out!

Scraplift

Jag har den senaste veckan hittat en ny scrapidol i Ingvild Bolme från Norge. Hennes layouter är i mina ögon så nära perfektion man kan komma. Inte en detalj för mycket eller på fel ställe. Hon gör det som jag tycker är så svårt. Mycket dekorationer, kreativa detaljer och allt i en underbar harmoni. Det är bara att lyfta på hatten och tacka för inspirationen.

Så...jag har då gjort ett försök att scraplifta hennes underbara layout "My sweet little heartbreaker". Här kommer min tolkning (orginalet hittar du i hennes blogg):
   

Semester bokad

Vi har under en längre tid pratat inom familjen att åka tillsammans till Danmark en sommar. Hyra ett hus och umgås en vecka. Nu är det klart! Husen försvinner i en rasande takt, så det var dags att skrida till verket.

Vi ska under veckan 3 juli till 10 juli 2010 bo i Dronningmölle på nordöstra Själland. Det ska bli jätteroligt! Vi, mamma och pappa och svärföräldrarna....hur mysigt som helst! Åka till Köpenhamn, gå på Tivoli, Louisiana, äta på mysiga restauranger och kanske bada.

Länk till huset


Mammas cooling

Äntligen klar med en LO som legat på skrivbordet i 4-5 dagar nu. Fick till den som jag ville idag :-) Jag är ju en trial & error scrappare....testar, ändrar och fixar tills jag får det "rätt".


GODIS

Fantastiskt duktiga Ingvild i Norge lottar ut detta godis i sin blogg. Bloggen är värd ett besök! Trust me!
Självkurerar

Det bidde ingen ny penicillin igår. Alla har tydligen samma biverkningar och eftersom min hals blivit bättre så ska jag självkurera. Det ska väl kunna gå.

Det bidde ingen scrapträff igår...smittorisken skrämde bort de flesta, så jag ställde in. Synd men jag förstår! Det kommer fler torsdagar.

Gårdagkvällens LO

Denna LO gjorde jag igår kväll. Foton från vårens äppelblom och papper från UNDERBARA October afternoon.


Bilder på fina barn :-)

Några foton på barnen...bara för att!


Moa på Rövarbyn


Närbild tagen samma dag som barnkalaset. FINING!


Lycka är...chips-picknick på mattan!


 


Å så Malte i lådan. Togs igår.


SCRAPPAT

Här kommer bildbevis på de två LOer som jag gjort nu när jag varit hemma. Fotot på den första är inte så bra...det blev lite skevt. Den andra är utifrån en skiss i tidningen Scrapbooking-mm, som jag inte ids skicka in för att ev. få publicerad.

   

Trampar vatten

Sedan i fredags har jag varit förkyld och sedan i lördags har jag haft feber på stadiga 38+ och sedan i helgen också halsfluss. I tisdags var jag så till doktorn och fick konstaterat det jag redan visste...just halsfluss! Penicillindags och vad skriver doktorn ut? Jo just det...Kåvepenin! Säg den människa som inte ätit det penicillinet någon gång i sitt liv!? Jag upplyste doktorn om att jag inte hade haft någon bra erfarenhet av Kåvepenin. Den hade inte fungerat alls sist jag fick den, för en sisådär 11 år sedan. För det var faktiskt så länge sedan som jag hade halsfluss senast. Men doktorn stod på sig och menade att Kåvepenin angriper PRECIS den bakterien som de hittat och att vi skulle testa det först! Biverkningar som är vanliga är att man kan bli dålig i magen...

MEN HALLLÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!!!!!!! *lite arg nu faktiskt*

Läser inte människan min journal? Hör han inte när jag säger att jag tar tillskott för att reglera en redan icke riktigt fungerande tarm? HÖR han inte att jag säger att Kåvepenin inte fungerade särskilt bra sist? 

Han har säkert hört mig, men han lyssnar inte...å nu kommer mina fördomar...han är väl lite för fast i sina läkarböcker....AT-läkare som han är. Missförstå mig inte nu! Jag vill inte kasta smuts på en sjukvård som jag till 99% är supernöjd med....MEN man måste kunna vara lyhörd och fatta nya beslut med kort varsel! 

Jag tog ju som du förstår snällt emot mitt recept och åkte iväg till Apoteket, betalade mina 92,50 för 30 st 1g´s Kåvepenin och åkte hem. Knaprade tabletterna i 1 (!) dygn...sedan fick jag nog. Magen havererade fullkomligt, vågar inte ens gå ut...den värker dessutom och allt detta påverkar ju såklart psyket. Det knäcker att känna att medicinen inte fungerar och att jag inte kommer någonstans! Febern är tillbaka efter ett knappt dygns frånvaro. Halsen är visserligen lite bättre, men det är ingen riktig tröst just nu.

Till råga på allt så ska jag ha min första scrapträff ikväll efter att äntligen fått ihop ett gäng som brinner för pyssel lika mycket som jag! Kommer det att gå? Jag vet inte. Kommer jag att försöka? ABSOLUT! Det är ju trots allt den sak som tillsammans med kärleken från mina barn och min man som får mig att ladda batterierna snabbast! MEN den stora frågan är ju....smittar jag?? Jag personligen tror ju inte det, men det enda rätta är ju att kolla läget med de som ska delta. Vi kan ju skjuta på det en vecka eller två... MEN JAG VILL INTE DET!!!!!!!

Puh....nu känns det lite bättre!

Ha en toppendag!
Kram

Har för övrigt en telefontid med läkaren idag mellan 13 och 14. Vi får väl se vad han säger. Fortsättning följer...


RSS 2.0