Tänk att allt ordnar sig!

Vilken berg- och dalbana det varit den senaste tiden. Man flyttas från toppen av berget till dalen lika fort som man blinkar, för att sedan vara tillbaka på berget igen.

Efter en del oro inför bankmöten och jobbsituation, till graviditet och renovering, så har nu ALLT löst sig!!

Igår var vi hos banken och gjorde färdigt det sista inför torsdagens betalning av huset. Idag fick jag jobb och graviditeten känns bara bra!

Vi har fått världens finaste och bästa hjälp av en mycket uppskattad vän; Anders. Han tar vår renovering framåt och jag har kunnat vila lite extra. TOPPEN!! Vi kanske till och med kommer att bli klara med alla väggar....ja nästan i alla fall. Det tack vare honom! DU ÄR GULD VÄRD!!!

Å så som grädde på moset, så kom våra saker från IKEA idag. Rena rama julafton!! Till det så var min kära svärmor på IKEA och kompletterade lite åt oss. PUSS på dig!

Vi rider på denna kalasvåg nu så länge det bara går....NJUTER!!!!!!

Matplatsen klar

Ja väggarna i alla fall. Sedan saknas det ju lister även här! Men sååååå bra denna Ornament-tapet blir!!!! Jag är så glad att vi valde den. Här i turkos variant mot det vaniljvita. Här ska även mattan på golvet bytas mot en mörkbrun i träimitation, med breda plank....SKITFIN!!!!

image110

Sovrummet klart

YES! Äntligen är övervåningen klar, sånär som på listerna. Sovrummet blev såååå BRA!! Ska bara sätta små lister i kanterna mellan snedvägg och de andra väggarna. INTE lätt att få skärningen snygg där!!!

Å så lite bilder såklart!!

image107

Den vita tapeten har ett härligt skimmer, som syns lite till vänster på bilden.


image108

Äggskalsvitt på de andra två väggarna.

image109

Närbild på de fula skarvarna!


Scraphörnan

Jaha så har jag då tapetserat klart i min blivande scraphörna. Detta gjordes medans Moa var på dagis mellan 8.30 och 11.30. Jag hann allt utom en 5 cm passbit på slutet. Det blev helt OK. Lite svårt med mönsterpassningen på en sån vägg, så jag måste vara nöjd! Lite fula snitt också, men det kan kvitta. Lyftet blev så stort ändå!

Har kommit fram till att jag nog gillar Easy-up bäst ändå! De blir inte lika sköra, som de förlimmade tapeterna.

Färgen stämmer ju inte helt på bilderna. Närbilden stämmer bäst i alla fall. Listerna runt fönstren ska målas vita och sedan ska ju såklart alla mina saker dit! ;-)

image103

  

Rabatterna

Passar på att uppdatera bloggen efter dagens fejjande vid huset. Sedan ska jag ta sist kvällspasset med lite tapetsering i min scraphörna!

Rabatterna var inte lika fina som de är nu. Växterna satt tätt, tätt och ettåriga blommor var planterade längs med kanterna. Några vissna några blommande, men vi tog bort allt jag och Moa. Hon tyckte att det var jätteroligt att hjälpa mamma med att dra upp blommor. Så stolt jag var över hennes insats idag!

   Framsidans rabatter på var sin sida om ytterdörren.  


image100

Rosenrabatt (som alla andra) vid uteplatsen, som var allt annat än fin. Bort med ogräs och ettåringar, kratta och platta lite. Voilá!


image101

Vid uterummet. Bort med ettåringar och dit med två röda Alunrot från mina rabatter vid lägenheten. Snyggt och prydligt!!


image102

Å så rabatten vid garaget. Här stod de 2 ljusa plantorna (vet tyvärr inte vad de heter) mellan och till vänster om rosorna, som var helt gömda. Grävde upp och flyttade de till mina Pioner, som jag också hade vid lägenheten. Längst till vänster en härlig Alunrot, men här med vita blommor till de röda bladen. Luftigt och snyggt!!


Rött och vitt i rabatterna. Snyggt mot huset, tycker jag. Till våren ska jag fixa vidare med små marktäckare, ta bort fler rosor (för många i min smak) och strö bark över resten, så jag slipper rensa för mycket ogräs!!

Mot tapetsering!!

Doktorbesök idag

Nu har jag varit iväg på ultraljud igen och fått träffa doktorn. Bebisen såg ut att må bra, så det känns fortsatt tryggt. Sedan tittade hon på moderkakan och den biplacenta (som det troligen är) som ställt till med lite blödningar. Hon såg också en ansamling, som hon trodde var koagulerat blod. Det rörde sig liksom.

Vi pratade lite och hon sa det som jag redan vet. Ta det lugnt! Undvik sex, cykling och tunga lyft. Undvik att lyfta Moa stående. Sedan fortsatte hon och sa att om jag får mer blödningar så ska jag ju komma in och få det kollat, men att alla komplikationer före v 24 är ju svåra att göra något åt.

Vecka 24 är ju den magiska gränsen för när bebisar kan överleva utanför livmodern. Sedan sa hon det också att alla blödingar som inträffar efter v.24 innebär att man blir inlagd på sjukhus, tills det är dags för förlossning.

Händer inget, så är det en extra rutinkoll i v.32. Då planerar man för förlossningen och ett ev. kejsatsnitt om något ligger ivägen för bebisens utgång!

Känner mig ändå ganska lugn! Ingen sjukskrivning, men jag tror ju inte att jag kommer att hitta något jobb i höst ändå och ryggen blir ju bara värre och värre...vi får se vad som händer!

Vinkeln nästan klar

Nu har jag tapetserat klart i vinkeln i vardagsrummet och det blev sååååååå bra!!! Det som fattas är lite finjusteringar och listerna.

image97

Renovering känns

I dagarna tre har jag fått hjälp av min kära svärmor. Hon kom i måndags och åkte nu i eftermiddags. Hon har hjälpt mig med barnpassning, tvättning/strykning och lite målning, medans Andreas jobbat. Det har gjort att jag har kunnat måla borta i huset! SÅ TACK igen Agneta för alla pratstunder och den fantastiska hjälpen!!!!!

Jag har målat de väggar som skulle målas i vinkeldelen av vardagsrummet. Så här fint är det nu:

image95

Det som ska till nu är tapet på den högra väggen, sedan kan listerna sättas upp igen!!!

Sedan har jag målat taket i matrummet (Agneta gjorde första varvet!) och sedan har jag strukit väggarna en första gång. På bilden syns tapeten bra, den som jag målat över!!! Där ska det tapetseras senare!

image96


Det rör på sig!

Idag har jag också hunnit med att fixa två olika "fixa"-dukar till de jobbiga väggarna, heltäckningsmatta och färg till trappen och tapetbord. Har varit supereffektiv!! Andreas är så nöjd och stolt så!! =)

Men nu är jag MÖR i kroppen, framför allt i ryggen. Har börjat känna av foglossningen också, så skönt är det inte....men ändå värt det, när man ser resultatet!!!

JO, vi var ju till IKEA i måndags i 5 ½ timma. KUL, men tröttsamt! Handlade till scraphörnan och till övriga huset såklart!!

Puh...nu måste jag vila en stund!
KRAM

Renoveringen är igång

Nu har vi kört igång på allvar med renoveringen inför inflyttningen i vårt hus! Jag har äntligen fått hjälpa till lite och det känns bra! Jag tar det försiktigt efter många förmaningar och OMTANKE från nära och kära.

Idag slet jag bort den GRÄSLIGA heltäckningsmattan som satt i trappen. 32 år gammal, lime-brun-gul i färgen och sliten och illaluktande!! Sedan har jag/vi skrapat mattrester och jag började slipa trappen med vår nyinköpta Bosch trekantsslip!! ÄLSKAR maskiner! Det gick ganska så bra faktiskt.

Orginaltanken med trappen var att slipa och sedan måla i vaniljvitt (samma som väggarna nere) och en ljusbrun nyans...MEN efter en massa funderande, så har vi kommit fram till att sätta en ny FRÄSCH och brun heltäckningsmatta på stegen och måla resten av trappen och spaljén vaniljvit och räcket i samma kulör som mattan. Tror att det kan bli skitfint faktiskt! Vi kom fram till att vi behöver tiden till det andra, för att inte bli kallade tidsoptimister! Sedan har vi ju ett barn på 3 och ett till på väg, då är en matta mycket trevligare än en hal och målad yta!! Då får mamma säga vad hon vill om heltäckningsmatta i trappen. Hon måste ha väldigt traumatiska minnen från 70-talet och heltäckningsmattan!! ;-) (Puss på dig mamma! Älskar dig ändå!)

Men så här ser det i alla fall ut nu i trappen (klicka på bilderna för att få de förstorade):

       

Sedan har vi rivit tapeter i sovrummet och spacklat lite till. Moa var med idag också, så det var inte så lätt att få det man ville få gjort, gjort!!

 Hallen. Här ska tapeten som målats, bredspacklas över. Det blir nog lättare än att riva ner! Garderoben ska få bli kvitt sina dörrar, få den fina bruna Ornament- tapeten på sidorna och ett draperi för kläderna.

 Matplatsen. En mycket mörk bild, men man kan ändå se den gräsliga orange/brun/gröna tapeten och det mörkgröna golvet. Snart ett minne blott!!!!

 Vardagsrum mot hallen. På den lilla väggen ska vi sätta Ornament (den bruna som finns på bild i bloggen)

 Vinkeldelen av  vardagsrummet. På den inre delen ska den beiga varianten av Ornament sitta och på den yttre, samma bruna som på den lilla väggen.


Fortsättning följer!

Adressbok

Jag köpte en bok med registerflikar och adresslappar från KT Crafts för att göra en ny adress och födelsedagsbok.

Gillade inte registerkorten, så jag gjorde om de. Klädde de i svart cardstock och gjorde egna turkosa flikar. Sedan gjorde jag ett extra kort till födelsedagarna och där fick ett ricrac-band bli flik! Gjorde även ett eget indexkort.

Papperet är från Doodlebug, å sedan är det thickers, som jag kletat Glossy accents på, rubons från Doodlebug, bokstavsstickers, filtbård med bling från Doodlebug, blommor och en polkadot brad.

Känner mig riktigt nöjd faktiskt. Den blev sådär härligt lekfull och glad!

image85

image86

image87

MHV augusti

Nu har jag fått mitt paket från min hemlige vän. Jag blev lite förvånad när jag hade ett paket extra från Scraphuset att hämta ut. Tänkte att såååå förvirrad kunde jag väl inte ha blivit!!

I paketet fanns JÄTTEFINA papper från MME, som jag bara ÄLSKAR!!! Dessutom svarta och vita corduroy Bazziller, svart floss, två stora blommor (Helena är ju sååå generös med dessa!) och ett jättesött kort!

TACK, TACK, TACK, vem du nu än är!!!!! Ska man orka vänta till slutet av månaden innan man får veta.....jag dööör ju av nyfikenhet!!!!! Jag kommer definitivt att fortsätta med detta!!!


image84

En riktigt knasig presentation

Hittade denna på mitt favvoforum, och kände att jag ville sprida den vidare till er som inte hänger där! ;-)

Du ska presentera dig enligt följande regler:

Förnamn = mellannamn
Efternamn = närmste grannens efternamn
Hemstad = senaste bussbesöket
Ålder = pappas ålder
Yrke = farfars yrke
Intressen = det du avskyr
Du har lika många barn som tatueringar
Hårfärg = tröjans färg
Ögonfärg = byxans färg
Musiksmak = sånt du inte tål
Favoritartist = Det du lyssnade till senast


Här kommer min presentation:

Jag heter Ingrid Björklöv och jag kommer inte ihåg var jag kommer ifrån.
Jag är 52 år och vet inte vad jag jobbar med.
Jag älskar att diska, städa och kliva upp tidigt på morgonen.
Jag har 4 barn
Mitt hår är blått och mina ögon svarta. Jag älskar att lyssna på techno och metal. Min favoritartist är Sonja Alden.

Måste vara värmen som gjort mig så förvirrad!

27 grader inte tillräckligt för Moa

Ja vår lilla tös kan vara hur knasig som helst. Medan jag flämtar som en pälsbeklädd hund i den värmen som varit idag, så tar hon på sig raggsockar!! TUR att kameran fanns i närheten för att dokumentera charmtrollet!

Tycker att hon är sååå söt i linne, shorts, sina smala ben och..ja just det...raggsockar!


image83

Arbetsförmedlingen

Jaha...så idag var det oundvikliga omöjligt att skjuta längre fram. Jag gick till Arbetsförmedlingen och skrev in mig! Jag säger inget om den institutionen i sig, det är ju KANON att den finns....MEN när man sitter på en högskoleutbldning känns det bara fel!

Jag var där för två år sedan också, efter min mammaledighet. Då fick jag jobb samma vecka som jag skrev in mig. Det hann aldrig kännas "riktigt". Den här gången känner jag mig inte lika optimistisk. Det är brist på lärarjobb i Falkenbergs kommun. När ska pensionsavgångarna ta fart??

Känner mig osäker på min situation också, eftersom jag är gravid. Jag vet att jag inte får diskrimineras pga detta, men hur lätt kan det vara att bevisa, om man skulle hamna i en sån situation!!?? Har ett annat problem också, och det är att jag är utbildad 1-7 lärare, med ingång svenska. Har 20p engelska upptill. MEN jag vill jobba på högstadiet!! Det är inte alla rektorer (tyvärr ganska få!) som tycker att det ska finnas 1-7 lärare på högstadiet!

Ja jag hoppas verkligen att någon vill ha mig under den kommande terminen. Jag vill verkligen jobba!!

Nu ska jag anmäla mig till a-kassan också! Något måste jag ju leva på!

3-års kontroll idag

Det var dags för Moas 3-års kontroll idag. Klockan 12 var vi på plats på BVC Gula Villan. Det var sjuksköterska Lena, som träffade oss denna gången. Alltid lika trevlig.

Mötet inleddes med att vi fick sätta oss runt ett bord och Moa såg på en gång papper och pennor, som fanns på bordet och ville rita. Det fick hon. Lena frågade vad hon ritat.....Moa funderade lite och sa tillslut:

- En bebis!

Lena pratade vidare kring teckningen och gick sedan vidare med några kort med bilder på vardagssaker; bil, mugg, penna, boll, äpple, mössa...osv. Sedan skulle hon ställa lite frågor till Moa. Då pickade hjärtat lite mer på mig...hur skulle det gå?

Det gick kanonbra! Moa pekade ut rätt kort, snabbt på varje fråga. Frågorna var bl.a:

-Vad finns det här på korten som man kan äta? (Pekade på äpplet)
-Vad använder du när du behöver dricka? (Muggen hittades fort)
-När det är kallt på vintern...vad kan man ta på sig då? (-Mössa)
-När ni tog er hit idag, vad använde ni då? (-Vi åkte bil)
-Vad kan man göra med denna (bollen)? (-Spela fotboll!)

Ja så höll det på en stund och sedan kom analysen: Moa är långt framme i sin språkutveckling. Man säger att de ska kunna sätta ihop minst 3 ords-meningar vid denna åldern, men Moa har långa sammansatta meningar!! De behöver dock inte kunna prata helt rent ännu. *mamma och pappa, sträckte på sig stolt*

Efter det var det dags att kolla hur det går med potträning. Lena frågade Moa om hon använder blöja. Moa svarade:
-Jag har soso! (soso=trosor!)

Å så var det dags att väg och mäta. Det som mamma och pappa sett fram emot. HUR lång är hon nu? Men där tog det stopp. Det var inga problem att få av henne byxor och tröja, men att kliva upp på vågen, eller ställa sig under mätstickan....det var det inte tal om! Hon protesterade högljutt och grät när jag försökte tvinga henne lite. Hemska mamma! Hon slapp! Vi får försöka ställa henne mot en dörrpost hemma och få ett ungefärligt mått. Vågen hemma är inga problem, så en ungefärlig vikt kunde jag ge i alla fall. Där följer hon kurvan fint!

Sedan fick Moa en ryggsäck med lite småsaker i och så var det dags att åka hem. Då kom nästa lilla problem. Hon ville inte lämna ifrån sig en liten docka som hon fått låna. Det var hennes sa hon och sprang och gömde sig bakom en dörr, när vi försökte ta av henne den. Till slut så, efter lite tårar, satt vi i bilen igen. Ett helt OK möte ändå, trots allt!

Vixxans skisstävling augusti

Då har jag jobbat med en av Zarahs skisser igen...och det tröttnar jag aldrig på!! Helt underbar även denna. Det är så enkelt att hitta en god balans med de! Så TACK Zarah!

Det blev en dubbel!

image82

CRAAAAZZZYYYYY

Just nu sitter jag vid datorn, där rumpan växte fast för ungefär 3 timmar sedan....har jag en rumpa fortfarande??? Hmmmm....jo den känns lite stickande i alla fall.

Sitter och funderar på hur många olika ljud man kan göra på en minut. Min sambo är inte lika road som jag...muttrar och undrar om jag inte ska ta och packa lite inför flytten.....det finns film nere du kan se!! DAH...jag vet ju att jag redan inte har något liv, eftersom jag sett fler än 100, men jag behöver ju inte radera ut mitt liv alldeles....men det kanske är det jag gör nu.

Undra hur galen man kan bli om man sitter vid datorn en hel dag. Tror inte att jag vill testa. Några vänner vill jag ju ha kvar! Känner mig lite mör faktiskt...lite speedad!!

OJ!! Risken är ju ganska stor att ni läser detta nu och en av er kan ju vara svärmor och en annan kan vara mamma....hmmmm kanske borde sluta, men å andra sidan vet ju mamma i alla fall att jag kan vara helt knäpp ibland (eller ofta beror på vem man frågar iofs).

Ja har du orkat läsa allt mitt svammel ända hit, så ska du ha medalj!

TACK Anna, min vän, för denna idé att blogga om mitt "urflipp". Det var lite terapi! Borde nog ta mig ett glas vatten och en frukt nu.....lite utmattad faktiskt!!!

PUSS

Kuddgömma

Ibland kan några kuddar vara allt man behöver för att ha roligt! Fotot är taget idag.

image81

Gjorde en filmkoll

anna78 har en filmlista i sin blogg. Om man sett minst 100 filmer på den har man tydligen inget liv...jag har tydligen inget liv, eftersom jag sett mer än 100 filmer...nämligen 128 på denna listan!! =) Men om man gillar film då?? Hmmm....

Ändrat bloggen igen

Med risk för att låta skrytsam....jag börjar verkligen kunna detta med att ändra min bloggs utseende nu!! Det är SÅÅÅÅÅÅÅ ROLIGT!! Blev så inspirerad av anna78´s färgval, så min fick gå i turkost också....;-)

Hoppas att ni gillar den lika mycket som jag! =)

KRAM och välkommen åter!

RSS 2.0