Amningen går framåt

Malte är inne i en tillväxtfas och ammar ganska så ofta, periodvis under dygnet. Detta gör ju att man känner sig helt utmärglad om man inte äter och dricker som man ska. Där har jag en sån otrolig hjälp från min älskade make. Han har varit helt FANTASTISK sedan vi kom hem! Det bästa är att han hittat tillbaka till spisen och sitt självförtroende att han kan laga mat! SÅ TACK!

Jag har nu under de senaste 4 dygnen fått sova bra på natten. Vi ammar ungefär samma tider varje natt; 23, 3-4 och 6-7. Innan dess har vi också sovit mellan 19 och 22 ungefär. Det måste man säga är rätt bra med sömn för att vara i början. Men det är förutsatt att Malte kommer till ro på en gång, för det är inte alltid fallet. Han har ett ENORMT sugbehov. Men vi vill inte använda nappen riktigt än, även om vi "fuskar" lite ibland. Amningen SKA sitta först!! Lillfingret funkar bra tillsvidare.

Jag är numer bara öm i ena bröstvårtan, så även det går framåt. Hormonerna är inte riktigt lika jobbiga nu, även om de gör sig påminda ibland. Hopp om livet efter det inledande tunga...

Hade besök från BVC också i torsdags och det gick ju bara bra. Han hade ökat med 40 g sedan utskrivningen och låg nu bara på 100 g under födselvikten. Huvudomfånget hade ökat med lite drygt 1 cm. Vi fick en massa info om vad som kommer och sjuksköterskan Karin var jättetrevlig.

Det var en liten uppdatering kring Malte det.
KRAM

Malte med ögonen öppna

Nu har vi äntligen lyckats fånga vår lille gosse på foto med ögonen öppna!!

image229

image230

En liten present damp ner!

Jag hade fått en förvarning om att jag skulle få en liten present från en av medlemmarna på Pyssel.net; ele. Häromdagen så damp det ner ett litet paket med en jättefin body, som hon gjort ett eget mönster på i form av tassavtryck. TACK SÅ HEMSKT MYCKET!

Kram Anneli

image227
image228

Luddig i huvudet

Ja amning är inte det bästa som finns så här i början. Jag är helt luddig i huvudet och nattn var tuff. Vi var lite överoptimistiska och använde nappflaska till den ersättnng som krävts för att göra Malte nöjd. Det i sin tur ledde ju till att stackarn blev helt förvirrad. Amningen i sin tur ASJOBBIG!

Men skam den som ger sig...när detta insågs, så åkte koppen fram oh nu går det bättre igen. Mjölken rinner till bättre på dagen också. Vi kämpar vidare...nu orkar jag inte skriva mer.

SOVA!!

Bilderna

image223

image224

image225

image226

Jag har hittills inte lyckats fånga honom vaken på bild, eller med ögonen öppna...men det kommer väl.

Malte är här

Vår lilla Malte kom till världen den 10/1, 3 dagar innan utsatt datum, kl 11.04. Vaknade av en värk 6.20. Runt 8 var de etablerade. Var inne på förlossningen 9.05 och sedan var det pang, pang och två timmar senare är han född. Inga komplikationer alls, inga bristningar och ut på lustgas och med lite akupunktur på 20 minuter. Lite snabbare än första gången, som var på igångsättning.

Amningen har kommit igång bra, även om det är tufft i början med ömma och lite sårig bröstvårtor. Han är en riktig baddare på att äta.

Idag komvi hem också och det känns ännu bättre. Har känt av hormonerna denna gången också, fast de kom på 3:e dygnet istället för på det andra. De bar taren med storm och så står man där med tårarna sprutandes och man vet knappt varför...men det fixar jag!

Här kommer lite BB-bilder:

Trodde jag ja....nåt jäkla serverfel....ska lägga in de så fort det går...TÅLAMOD! Han finns på Webbisar i alla fall:

www.lthalland.se Klicka på Varberg

En vecka till...nu 39+2

Så här ser magen ut idag. Fotat i spegeln igen och med belysning från hallen som verkligen ger magen ett fokus!
Jag trodde inte att fogarna kunde bli mer uppluckrade...men FAN vad ont det gör idag!!!!!!!! :-(

image222

ÄNNU ett paket från MHV!

Jag kunde knappt tro det när jag öppnade posten idag. Jag hade fått ytterligare ett paket från MHV. Denna gången var det en URFIN body till bebben, ett jättefint kort och en ask med choklad. Vem du än är....PUSS på dig och TACK så jättemycket!!!!

image220

Scrappat idag

Här kommer dagens alster. Det sista är ett resultat av en snabb-scrapp. Tog nog bara 10-15 minuter. Blev sådär nöjd...den första blev mycket bättre.


image218

image219

Värkarna fortsätter

Igår var en dag med mycket värkar igen. De kändes ordentligt och ett tag var jag på väg att ringa in till förlossningen i Varberg. Men så avtog de och kom sedan oregelbundet under hela dagen, framför allt när jag rörde mig.

Idag är det 4 dagar till bf-datum, som är på söndag den 13 januari. Men av erfarenhet, så försöker jag att inte hoppas för mycket att det ska vara klart innan veckan är över. Gick ju över med Moa och pga igångsättning den gången vet jag ju inte hur långt det skulle ha gått!!? Så jag räknar nog med att gå över denna gången också....tyvärr!

Min käre vän Anna och jag har fredag den 11:e som ett gemensamt datum, när vi tror på nedkomst. Sedan har jag även den 13:e och den 20:e. Andreas har förbrukat 2 datum redan....ja 1½ i alla fall....den 7:e och så idag. Sedan har han också den 13:e. Ja man kan spekulera hur länge som helst, men det är bara bebisen som bestämmer ändå!! Hur som helst så är det skönt med de som är optimistiska. Svärmor, som jag verkligen älskar, sa att det är som elefantgraviditet: "-2 år!" Det var inte så uppmuntrande, men förstår tanken....Mamma gjorde ett bättre försök och tyckte att det minsann kunde få vara klart till den 13:e.

Ska försöka uppdatera bloggen så nära inpå som möjligt....men det är ju inte prio 1, även om det är roligt!

När det väl är klart, så ska det väl bli en Webbis denna gången också, och då tittar ni in på www.lthalland.se Till höger på den sidan finns en länk till Webbisar. Vi ska föda i Varberg.

Ha det gott!
Kram Anneli

Trappen klar

Jag vet inte om ni kommer ihåg vår trapp och hur den såg ut i början. Den var i furu och hade en otäck grön-orange, sliten och illaluktande heltäckningsmatta från -75.

Vi började ju att slipa för att bara måla, men insåg ju att det var för mycket jobb just då. Beslutet blev att måla delvis och sedan lägga en ny heltäckningsmatta. SÅ nöjda vi är att vi fattade det beslutet, för resultatet blev kanon!!!! Eller vad tycks?

FÖRE
image214

image215


EFTER (bilderna tagna uppifrån)

image216

image217

Ännu en gång har vi min käre far att tacka för hjälpen med matta. Han gjorde ett kanonjobb, trots ryggont. Sedan var det ju inte helt lätt att skära utan att mattan resmades lite i kanterna, så nu är jag på jakt efter kantband och MÅNGA meter!! Sedan blir det en färgmatchad kantlist i underkant, som kronan på verket.


Heltäckningsmatta rekommenderas varmt....skön att gå på och mycket barnvänligare än en hal målad yta!

Ytterligare ett alster med orange

Jag har upptäckt den senaste tiden att jag älskar att scrappa med orange. Helst i kombination med svart, men vitt och turkost passar ju också kanon.image213

Senaste alstret

Se senaste dagarna har jag kommit igång med mitt scrappande igen och det är sååå härligt!!! Igår kväll gjorde jag detta dubbel-alster med foton på Moa när hon äter yogurt. Älskar bilderna!


image211

Ingen bebis än...

Nej vi väntar och väntar. Sammandragningarna fortsätter, men de flesta är inte särskilt jobbiga. Jag har ONT av foglossningen som de flesta redan vet och jag tycker att jag blir bara mer och mer grinig för varje dag som går. Försöker nu att hålla en ännu lägre profil och hålla mig lite i skymundan från familjen, så de slipper mitt allra grinigaste jag.

I morgon börjar iofs jobb för Andreas och dagis för Moa, så jag får lite mer egentid. Det kan nog göra susen för känslan... ska passa  att scrappa lite!

Till er som ev. vill köpa kläder till bebisen när den kommer (vilket jag verkligen hoppas!!)....jag har inget i strl 62, så det välkomnas verkligen. Har heller INGA pojkkläder om det skulle bli en sån. Bara så ni vet! För er som inte visste redan...jag gillar inte sparkdräkter och har helst body och midjebyxa på mina barn, då de är mest praktiska. Älskar kläder som hör ihop!  Kan tyckas att jag är helt trångsynt och bortskämd, men bättre att vara ärlig! Självklart blir jag SUPERGLAD för alla klädesbidrag!


Kram

MHV januari

Årets första MHV-paket damp ner idag. Underbara papper och knappar från Pop Culture serien.
TACK så hemskt mycket!!

image210

Magen (och jag) i v. 38+2

image209

Jaha, så här ser jag ut nu, så här på sluttampen. Var till barnmorskan för sista gången innan utsatt datum idag. Blodtryck 111/79, hjärtljud 139 och magkurvan stadigt på medel. En 4:a på lekrolyter (?) i urinen, vilket kan antyda en infektion, så det skickades en odling.

Har haft MASSOR av sammandragningar idag och ganska så intensiva också. Höll på regelbundet mellan 14 och 21. Startade i samband med besöket hos barnmorskan och sedan ett besök på Coop. Kunde knappt gå ut från affären.

Pratade med mina stand-in barnvakter och har kollat så att alla är med på noterna och kan och vill ställa upp. Misa och Madde...ni är GULD värda för den hjälp ni erbjuder! Det kommer inte att glömmas i första taget!!!!! KRAM på er!

Dags att sova!

RSS 2.0