Mera blommor

Nu kommer de andra bilderna.


Vid uterummetUtanför matrummetMina Rhododendron vid uteplatsen


  

Äntligen blommor!

Idag har jag äntligen varit iväg till Blomsterlandet och köpt blommor till krukor och blomlådor. Jag bara älskar att plantera inför sommaren. Tänk vad lite färg och form kan göra!

UterummetHär skulle fortsättningen kommit, men blogg.se krånglar....får bara upp felmeddelande! Fler bilder kommer så fort det funkar igen!

Sovande Malte

Denna LO gjorde jag för ca. 2 veckor sedan när jag precis kommit igång efter ett scrapuppehåll. Det syns inte på bilden, men molnen, ugglan, cirkeln och m:et har fått ett lager av Glossy accent.


DT-alster maj

Ännu ett DT-alster för Scraphuset i maj. En LO med Malte och farmor Agneta. Agneta kom och hälsade på på Andreas födelsedag och då matchade hon och Malte varandra så fint att jag bara var tvungen att fota!Mina bidrag till CC´n på Pyssel.net

Nu är ju alla vinnarna framröstade, så då kan jag ju visa mina senaste alster här:Monokromatiskt kort med egenritad kaffekopp.Inspirerad av en av HelenaN´s LOer.Scrappad utifrån en bestämd lista material. Fick välja 3. Jag valde akrylfärg, blingstenar och 3 mönstrade papper. Har "stämplat" med bubbelplast.

Sommarfint

Idag är jag i städartagen. Ut med allt damm och in med såpa-doften! Jag har även passat på att byta gardiner och kuddfodral i vardagsrummet. Det blev så bra. Det jag har köpt nytt är gardinerna och de mönstrade kuddfodralen. Det andra hade jag innan. Kolla:


Malte växer

Idag är Malte 4 månader och en vecka eller 18 veckor....det är vilket som! Jag tyckte att det var dags för BVC igen, så iväg for vi i morse vid 10-tiden. Han hade växt en hel del!! Kolla:

Innan: (3 mån+1v) 7100g, 63,8 cm, 41 cm i huvudomkrets  Idag: 7580g, 66 cm, 42,5 cm i huvudomkrets

image274

Bilden tagen härom kvällen när han snurrade från rygg till mage för första gången. Tänkte att han kanske skulle göra om det så att jag fick det på bild, men icke! Söt är han i alla fall!! Nakenfisen :-)

Före och efter granen

Här kommer utlovade bilder på hur det ser ut efter det att granen fälldes.

image270 

image272 


Vad tycks!!??

Husidéer

Jag märker att ju närmre sommaren vi kommer ju mer tänker jag på saker jag vill göra med trädgård och hus. Det senaste är 2 saker; ny garageport och ett segeltak över uteplatsen. Vi pratade om det igår och kom fram till att vi i sommar ska göra en ny värdering på huset och få de två sakerna gjorda + att grunden ska fixas. OK segeltaket är väl inte bestämt, men det skulle bli så snyggt. Vad gäller garageporten, så MÅSTE det ske snart. Jag är livrädd varje gång jag går in i garaget, eftersom vi har en 70-tals port med "mördasfjädrar". TÄNK OM de släpper!!!!! HUGA!! Nej det måte bli ett byte snart!

Till helgen hoppas jag att vi får ordning på trädgårdslandet. Leif (vår samfällighetsordförande) har erbjudit sig att hjälpa oss med jordfräsen. Sedan ska det sås!!

Ska lägga ut bilder på hur det ser ut vid utepltsen nu, när bamsegranen är borta. Det blev bra! Men det får bli lite senare....nu ska jag hämta Moa på dagis.

Helgen som gått

Vilket UNDERBART väder vi haft i helgen. Runt 20 grader alla dagar och sol från klarblå himmel. Idag var helt klart den bästa dagen. Vi har hunnit med massor i helgen, det mesta idag. Andreas har varit fantastiskt duktig och klippt gräset, sopat uteplatsen, sågat ner en död buske m.m. Jag har dammsugit, rensat ogräs, bakat bullar och strukit tvätt.

Jag har ju såklart inte kunnat sitta inne hela helgen, men idag var jag ute lite för länge. Pollen i massor och ögonen rann och kliade. Mycket ögondroppar blev det och så lite vila, eftersom medicinen slår nocken på mig. Borde gå till doktorn för att få en ny utredning, men det finns inte medel för det just nu... :-(

Malte lyckades rulla från rygg till mage nu i kväll och vi missade själva rullningen!! TYPISKT! Men nu vet vi att han kan båda vägarna. Nu ska han bara finjustera färdigheterna! Tänk, han är 4 månader redan!!

Jag har fått lite tid till att scrappa i helgen, vilket har känts helt underbart. Det har varit Cyber crop på Pyssel.net och jag fick 3 bidrag gjorda i fredags (Bidragen läggs upp när vinnarna är utsedda). Sedan gjorde jag ju ett DT-alster också. (Se inlägget efter detta)

Vi har installerat den nya digitalboxen med inbygd hårddisk från Boxer. Fungerar nästan OK. Förhoppningsvis löser det sig i veckan.

I morgon kommer vår vägföreningsordförande och sågar ner granen på baksidan. Vi tar risken...kan bli för mycket sol, men vi måsta få slippa alla barr i gräsmattan. Inte roligt att gå barfota nu! Det är ju kanon med Leif, som han heter, han kan bistå med massor av hjälp och utlåning av verktyg och är dessutom trevlig.

KRAM

DT alster maj

Fick underbara papper av Anette från Scraphuset i veckan. Samtliga från WeR:s nya kollektioner. Har hunnit göra ett alster i helgen. Det handlar om hur knasiga sovställningar vi kan hitta Moa i.

image269

RSS 2.0