Rent ut sagt HATAR vår bil!

Inte trodde jag att jag skulle sitta här i soffan hemma i Falkenberg ikväll och blogga. MEN det gör jag. Varför? Jo för att bilen trots ett besök på verkstan började hacka för oss. Vi hade tagit oss halvvägs till Torup när det började igen. Det gick inte att köra på högre varvtal än ca. 2250. Så det var bara att vända om.

Besvikelsen går inte att beskriva! Som det känns nu så ställer vi in Norrlandstrippen helt och hållet. Litar inte på bilen och orkar inte leva ur "kappsäck" fler dagar. För att inte tala om den stress som infinner sig när jag ska någon stans. Det tär på mina krafter. Samdifigt så vill jag så klart träffa min familj och mina vänner! Det gnager i mig! Vill ju inte göra någon besviken.

En sak är då säker...bilen ska repareras och sedan säljas! Vi lägger inte ut en krona till på den efter denna reparation. Nu ska vi börja provköra nya bilar. Vi har pratat om Volvo V50, Toyota Avensis, Ford Mondeo kombi och Passat kombi. Vi får väl se vilken som vinner! 

Nu ska jag gå och sova. Emotionell berg- och dalbana är inte roligt!

Moa och Malte

Knäppte lite kort på mina älsklingar idag. Moa 4 år och Malte 6½ månad. Tiden flyger!


Maltes framsteg

En liten notis bara om hur det går med Maltes utveckling. I förrgårkväll kryptränade han massor. Han kan nu stå på alla fyra och gunga fram och tillbaka. Han satte sig nästan upp och kunde också stå på alla fyra, men på tå inte på knäna. SÅ DUKTIG han blivit! Filmade i ca. 20 minuter. Så häftigt att följa, speciellt eftersom vi inte fick se Moa krypa.

Heja på gubben!

Ingen Norrlandstripp

Det bidde ingen Norrlandstripp igår kväll. Avgassystemet var sämre än vi trott och bilen bara hackade. Troligen något ivägen inuti...SÅ TYPISKT! Allt känns smått hopplöst, men efter lite tårar och peppning från div. håll så ska vi väl kunna finna en lösning. Moa var helt fantastisk när tårarna kom igår. Hon tröstade mig och torkade mina kinder. Så söt den ungen kan vara! ÄLSKAR DIG!

Vi får väl se när vi kan komma iväg. Hade medlen funnits, så hade vi hyrt en bil idag och åkt!

Borås

I helgen har vi varit i Borås hos svärföräldrarna. Det har varit trevligt och intensivt. Det var fulla stugan! Vi 4 och dessutom Erik och Joanna; Andreas bror med flickvän. Vi har umgåtts, ätit gott, busat och bara njutit av miljöombytet.

Idag var Andreas och jag dessutom till Knalleland och min favoritbutik Zizzi. Jag tittade på en klänning igår, som jag bara kände att jag var tvungen att prova. Den satte sig i minnet liksom. Eftersom vi har lite kalas och bröllop att gå på i sommar så behövde jag ngt fint och festligt. Tro det eller ej, men klänningen passade perfekt! Köpte dessutom en bolero-kofta i knytmodell till. Båda plaggen i tung och svart trikå. Klänningen har en falsk omlott och broderier i urringningen och under bysten. Ska fota i morgon...hur som helst så kändes det toppen!

Barnen har skött sig exemplariskt i helgen också. På fredag-kväll somnade Malte runt åtta och sov sedan till sju-tiden på morgonen efter!!! SKÖNT att slippa natta om på kvällen! Moa har spelat MASSOR av boll med samtliga familjemedlemmar. Hon har ätit massor av bär; hallon, vinbär och jordgubbar. Sedan fick hon dessutom sin födelsedagspresent av Erik och Joanna. En jättefin klänning från Noa Noa.

Tack till er alla för en mysig helg...framför allt till Agneta och Christer som orkade! ;-)

Lite bilder från helgen:
Jag har blivit utmanad!

Jag har blivit utmanad av Morfen

Reglerna är enkla:
- Beskriv först reglerna
- Svara på alla frågor
- Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din
- Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som fanns på din Att-göra-lista idag?

1. Sätta upp sänghyllor
2. Scrappa
3. Fundera över kommande veckas mat
4. Väga mig
5. Rensa ogräs


Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag var i USA och hade ungefär 1 vecka kvar av mitt år som AuPair och längtade verkligen hem!


Ställen du bott på?
Jag är uppvuxen i lilla Docksta i Ångermanland, mitt i Höga Kusten. Efter studenten så flyttade jag till USA för ett år som AuPair. Bodde utanför Boston. Kom hem och bodde hemma i ett år till, innan jag flyttade till Falun för att plugga. 2003 flyttade jag till Falkenberg och där har jag bott sedan dess.

Fem saker du skulle göra om du var miljardär?
1. Köpa ett riktigt fint hus och fixa det precis så som jag vill ha det. (alt. bygga nytt).

2. Jag skulle skaffa mig en inredningsarkitekts- utbildning.

3. Vara generös mot nära och kära, se till om det är något man fixa ekonomiskt för dem, eftersom man som miljardär har de möjligheterna.

4. Betala av alla skulder

5. Plastikoperera magen för att bli av med hänget efter graviditeterna.

Det var lite om mig.
Nu vill jag veta mer om:

anna78
Carina
Wih
Teres
Anne-Lie
Malin Erika

ÄNTLIGEN!!

Sängborden är klara efter bara en sisådär 8-9 månader!! Så skönt och så bra det blev. Nu ska vi bara tilläggsisolera bakom golvlisterna och sätta fast sladdarna lite snyggare, så är allt klart. Man ska väl skynda långsamt...eller??! ;-)

Jordgubbskräm

Idag testade jag att göra jordgubbskräm för första gången...ja det är sant. Jag hade aldrig testat det innan. ÅHHH så gott det blev. Å så FIN! Har försökt att ta några läckra bilder, men det hade nog blivit ännu bättre med en ny kamera. Men 30-års dagen är ju bara 3 månader bort nu!!

Så här såg den ut innan vi åt upp den!


Betsad brudkista

Har man inte göra, så skapar man sig! Jag har under veckan hållit på och fixat med min brudkista, som min morfar gjorde till min 13-års dag 1994. Den kändes lite trött och gulnad, och eftersom jag hade bets hemma och lusten föll på så var det bara att köra. Det var en del att slipa, men med maskin så går det ju mycket enklare. Den dekormålning som var på framsidan syns lite svagt igenom, eftersom det var lite ljusare under färgen. Sedan ville jag försöka att ge den en lite sliten look, inte för perfekt. Tycker att jag lyckades ganska så bra! Den är i alla fall snyggare än innan och passar med övriga möblerna mycket bättre.

FÖRE
EFTER
 

Gungeligung

Igår gjorde Malte sin gungdebut. Han stortrivs där, men kanske mest med att gnaga på gungan. Söt är han i alla fall.

Moa har äntligen börjat knäcka gunga-själv-koden, men ibland kan man få upputtad fart också!
27 grader varmt på Västkusten

Idag har vi varit på vårt första strandbesök för säsongen. Det betyder att Malte gjorde stranddebut också. Han har doppat sina fötter, vare sig han ville eller inte. Men det är ändå ca. 22 grader, så det var inte jättekallt. Andreas och Moa doppade sig. Jag ammar ju fortfarande och pga detta så passar inte bikiniöverdelen. Därför inget bad. Men jag har badat halva benen i alla fall.

Moa tyckte att det var jätteroligt med maneterna. Malte låg på en handduk under parasollet och njöt.
RSS 2.0