BLÅBÄRSKAKA

Efter önskemål från Zarah, kommer här receptet.

BLÅBÄRSKAKA
Ugn 175 grader i ca 45 minuter                                                    

200g smör
2 dl strösocke1 tsk vaniljsocker                                                                            
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver
6 dl blåbär (tinade)

Gör så här:
Rör socker och smör poröst. Tillsätt ägget och vispa lätt. Blanda sedan ner de torra ingredienserna.
Tryck ut degen i två runda 1-liters formar (finns bra i aluminium).
Fördela sedan bären jämnt mellan de två kakorna. Grädda!
(Vill man kan man ju såklart byta ut blåbären mot t.ex. hjortron, hallon eller björnbär.)

Till är det gott att servera kanelkryddad vaniljvisp. När du vispar, så tillsätter du kanel efter smak. MUMS!!

Ett annat tips är att du kan förbereda degen i formarna på morgonen, eller kvällen innan du ska ha gäster. Ställ de sedan i kylen med gladpack över, så behöver du bara ta ut de och fylla med bären en stund innan gästerna kommer och så in i ugnen!

Kommentarer
Postat av: Zarah

Tackar! *niger fint*
*skriver ner*
:D

2007-07-22 @ 12:16:24
URL: http://zarischka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0